Găina machedonească

Ingrediente

Untitled-1

  • 1 găină/1 pui mare 

  • 1 lingură untură (ulei) 

  • 1 ceapă 

  • 2 morcovi 

  • 200 g de șuncă afumată 

  • 200 ml lapte acru 

  • 1 linguriță sare  

  • 1 căpătână de usturoi 

  • 400 g brânză 

  • 4 ouă 

  • piper, cimbru, busuioc după gust 

  • un praf de nucșoară 

Mod de preparare

  1. Găina/puiul se fierbe împreună cu măruntaiele, ceapa și morcovii. 

  2. Se face usturoiul pastă. 

  3. Carnea fiartă se dezosează și se toacă toată cu cuțitul în bucăți mici. 

  4. Se unge o tavă cu untură sau ulei și se așază jumătate din cantitatea de carne.  

  5. Peste aceasta se presară usturoi, cimbru, piper, busuioc, nucșoară.  

  6. Se acoperă apoi bine cu brânză rasă, bucățele de șuncă și iar brânză rasă, apoi carnea care a rămas.  

  7. Se bat ouăle împreună cu laptele și se toarnă peste carne.  

  8. Se lasă la cuptor, la foc mic, o oră. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează