Miel (Agneșko)

Ingrediente

Untitled-1

  • carne proaspătă de miel 

  • orez 

  • ardei 

  • ceapă 

  • păstârnac 

  • cimbru 

  • unt 

  • sare 

  • bulion 

  • țelină 

  • ceapă verde 

Mod de preparare

  1. Carnea de miel spălată se feliază și fiecare felie se dă prin sare, piper, boia iute, păstârnac și cimbru.  

  2. Se pun feliile într-o tavă tapetată cu ulei și se adaugă unt topit, ceapă verde și usturoi fin tăiat, morcovi, frunze de țelină și rădăcină de păstârnac.  

  3. Se acoperă carnea cu lapte și apă în cantități egale. se pune la cuptorul încălzit în prealabil și apoi se coace la foc moderat. 

  4. Din timp în timp se mai adaugă bulion peste carne. Timpul de coacere este de cca. 2-3h.  

  5. Din bulionul din tavă se ia o parte care se folosește la pregătirea separată a orezului.  

  6. La carnea și orezul astfel pregătite se servește și usuroi verde. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează