Miel umplut (Pîlneno agneșki)

Ingrediente

Untitled-1

  • 6-7 kg miel cu măruntaie 

  • 500 g orez sau bulgur 

  • 250 g unt de masă 

  • 2 legături de ceapă verde 

  • 1 legătură usturoi 

  • 1 pahar de vin alb 

  • 20 g boia de ardei 

  • 1 legătură de pătrunjel 

  • izmă 

Mod de preparare

  1. Mielul se spală și se sărează. Ceapa se taie mărunt și se înnabușe 2/3 din grăsime, se amesteă cu boiaua de ardei roșu și se ia de pe foc. Măruntaiele prealabil date într-un clocot, se mărunțesc. 

  2. Orezul se fierbe dar nu prea tare, se adaugă usturoiul, pătrunjelul și izma tocate mărunt, apoi vinul și sarea după gust.  

  3. Mielul se pune în tava de copt. 

  4. Cu amestecul pregătit din măruntaie, orez și toate celelalte ingrediente se umple burta mielului și se coase. Se unge apoi mielul cu grăsimea rămasă. 

  5. La început se coace în cuptor foarte încins. Mai târziu se coace la foc moderat. În timpul coacerii se întoarce carnea de câteva ori și se toarnă peste ea sosul ce rezultă în tavă. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează