Peturi (paste făinoase)

Peturi (paste făinoase)

Ingrediente

Untitled-1

  • 30 ouă 

  • 1kg lapte

  • 3 kg făină

Mod de preparare

  1. Se bat ouăle, se adaugă laptele și se frământă bine cu făina. 

  2. După ce s-a obținut un aluat dens se împarte în 3 bucăți.

  3. Fiecare bucată se întinde foarte subțire cu sucitorul și se pune la uscat la soare.

     

    Peturi-paste-fainoase-03

     

  4. Astfel uscate, pastele se pot păstra tot timpul anului.

     

    Peturi-paste-fainoase-03

     

  5. Pentru a le consuma (la micul dejun) este necesară ca acestea să fie fierte la foc mic timp de 20 de minute, apoi să se adauge lapte și brânză după gust. 

Comentarii  

 
+1 #1 Guleama Constantin 23-03-2015 20:12
Diun cantitatea de ingrediente , cred ca ies mai mult de 3 bucati cum scrie la punctul 2!Poate 30?
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează