Plăcintă armânească din mălai (Pispilită)

Ingrediente

Untitled-1

  • 500 g de mălai 

  • 250 g făină de grâu 

  • 250 g smântână 

  • 2-3 ouă 

  • brânză 

  • ștevie/spanac  

  • 1 linguriță rasă de sare 

  • 250 ml ulei 

  • 250 ml apă 

  • 250 ml lapte 

Mod de preparare

  1. Ștevia sau apamacul se fierb într-un clocot și apoi se toacă.  

  2. Toate ingredientele se amestecă. 

  3. O tavă unsă bine cu ulei se va tapeta cu mălai. Toată compoziția se pune în tavă și apoi în cuptorul bine încins.  

  4. După primele 15 minute de coacere se reduce temperatura cuptorului. Se mai lasă la copt 45 minute. 

  5. Când este gata plăcinta are coaja rumenă deasupra și marginile rumenite, depărtate de marginile tăvii.  

  6. Se scoate din cuptor și se taie după 15 minute. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează