Prăjitura cu mere (Iabîlka torta)

Ingrediente

Untitled-1

  • 1 kg mere de vară  

  • 4 ouă 

  • 200 g miez nucă pisat 

  • 400 g zahăr 

  • 100 ml ulei 

  • 800 g făină 

  • 100 g iaurt 

  • 60 g unt 

  • 1 pachet praf de copt 

  • 3 g scorțișoară 

  • 1 praf vanilie 

Mod de preparare

  1. Iaurtul, zahărul și ouăle se amestecă și se bat împreună până se dizolvă bine zahărul. După aceea se adugă la această compoziție uleiul șu untul care se amestecă continuu.  

  2. Merele se rad, se storc de zeamă și se amestecă cu scorțișoara și nucile, apoi se adaugă la restul. Făina se adaugă cu praful de copt și vanilia. 

  3. Totul devine o compoziție care se toarnă în tava de copt prealabil tapetată cu făină. Se coace la foc moderat. 

  4. La final se pudrează sau se poate pune glazură de ciocolată. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează