Scumbie pe orez

Ingrediente

Untitled-1

  • 3 scrumbii 

  • o lingură de ulei 

  • un pahar de orez 

  • 5 pahare cu apă 

  • piper 

  • foi de dafin 

  • sare

  • leuştean verde 

Mod de preparare

  1. Curăţăm scrumbia, o spălăm, o crestăm şi îi dam un praf de sare.

  2. Într-o tigae (tuci) prăjim scumbia. 

  3.  După prăjire în uleiul încins, adaugăm orezul peste care punem apa şi lasăm să fiarbă, condimentăm cu sare şi piper si foi de dafin, adaugăm scrumbia când orezul mai are cam 10- 15 min până la fierberea completă.

  4.  Dăm tigaia (tuciul) la cuptor 10 minute, pentru un aspect ….,,ca la mama acasă”.

  5. Se presară leuştean proaspăt şi se serveşte cu murături !!  

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează