Ştiucă umplută

Ştiucă umplută

Ingrediente

Untitled-1

  • 1-2 bucaţi de ştiucă (la 1,5 kg ştiuca)

  • 1-2 oua

  • pătrunjel verde

  • pastă tomate

  • boia dulce sau ardei roşu

  • sare

  • piper

  • ulei

  • ceapă uscată

Mod de preparare

  1. ştiuca curăţată de solzi se spală şi se crestează pe langă cap 

  2. desprindem cu degetele pielea de carne 

  3. unde sunt aripioarele se cresteză puţin cu cuţitul şi se continuă până ajungem la capăt unde taiem osul şi ramânem cu piele separat şi carnea cu os separat

  4. tocăm carnea ştiucii şi o punem intr-un vas 

  5. adaugăm ceapa, ardeiul tocat, patrunjelul tocat mărunt, ouale, sarea şi piperul.

  6. frământăm cu mâna ingredientele până se omogenizează 

  7. umplem pielea ştiucii cu umplutura astfel obţinută lăsăm câtţiva centimetri liberi la capăt şi o coasem 

  8. ştiuca nu trebuie umplută foarte tare sa nu se spargă in timpul coacerii 

  9. se pune ştiuca intr-o tavă unsă cu ulei şi putina apa şi se dă la cuptor pentru 45 minute, cat stă la cuptor o mai scoatem şi o stropim cu zeama din tavă. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează