Supa Avgholemono

"Era o supă, când era de vită, era de vită, românească, dar când era de pasăre, era grecească. Era supa Avgholemono, se dregea cu ou, cu lămâie.

Se pun legumele întregi că este supă şi pasărea şi apoi, la final, nu pui smântână cum se pune, se pune oul întreg şi se stoarce lămâie din plin, se pune şi piper. De aia îi spune avgholemono, pentru că este ou cu lămâie.
Se adăugă orez, morcovi, un cartof, păstârnac, şi se pasează toate. Nu mi se pare foarte altfel faţă de o supă normală. Noi nu scoteam legumele şi carnea la supa asta. Noi scoteam la supa de vită, fiind toate întregi, şi în general făceam supa de vită din rasol.

Rasolul are măduva aceea, se făcea un fel de salată cu legumele acelea, se pasau legumele, un fel de piure, la care se adăuga măduva aceea, se sărează şi piperează după gust. Măduva ţinea loc de ulei. Măduva este grasă şi extraordinar de bună.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează