Supă de ciuperci uscate și linte (Supa ot leșta i gîbi)

Ingrediente

Untitled-1

  • 1 cană de linte 

  • 50-60 g de ciuperci uscate 

  • 1 căpățână de usturoi 

  • 1 legătură praz 

  • 1 lingură făină 

  • sare 

  • oțet 

  • unt 

  • cimbru 

Mod de preparare

  1. Se înmoaie ciupercile în apă rece pentru câteva ore.  

  2. Se spală lintea, se adaugă apa și se fierbe la foc mic.  

  3. Se adaugă orazul și usturoiul tăiate, cimbrul și ciupercile date în prealabil prin făină.  

  4. Se pune sare și se mai lasă la fiert incă 15-20 min.  

  5. Înainte de a lua de pe foc se adaugă o lingură de oțet și pătrunjel tocat. 

  6. Se servește fierbinte alături de un bol de oțet amestecat cu usturoi pisat și sare.  

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează