• Rețete
  • Despre proiect
    • Un polonic de reţete tradiţionale
    • Justificarea proiectului
    • Material promovare
  • Comunități dobrogene
    • Comunitatea ruso-lipoveană din Mahmudia
    • Aromânii. Scurtă prezentare
    • Tradiţii şi credinţe la naştere la aromâni
    • Comunitatea italienilor de la Greci
    • O sărbătoare identitară a grecilor dobrogeni: corbanul de sănătate
    • Edinstvo - Comunitatea bulgarilor din Constanța
    • Comunitatea tătară din Cobadin, jud. Constanţa
  • Gastronomie Dobrogeană
    • Gastronomia italienilor
    • Alimentaţia în Dobrogea
  • Harta
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s ș t ț u v w x y z

Bulgari

Ardei capia umplut cu brânză și ou

Ciorbă de picioare de porc (Ciorba ot svinski kraceta)

Colac Bogovitsa

Cozonac (Kozunak)

Cozonac (Kozunak)

Crap umplut cu nuci (Pîlnen șaran s orehi)

Fasole în oală de pământ (Bob ciorba)

Friptura de pui (Peceno Pile)

Frunză de viță de vie cu orez (Lozovi lista s oriz)

Kiulbasti

Miel (Agneșko)

Miel umplut (Pîlneno agneșki)

Omletă cu roșii, brânză și ardei (Miș-maș)

Pâine – turta melc

În seara ajunului Anului Nou în fiecare casă se pregătește tura melc. 

Prăjitura cu mere (Iabîlka torta)

Salată Alba ca zăpada (Salată Snejanka)

Salată Alba ca zăpada (Salată Snejanka)

[1] 2 >  >>  
Joomla SEF URLs by Artio

Rețete

  • Greci
  • Italieni
  • Bulgari
  • Aromâni
  • Lipoveni
  • Tătari

Sărbători

  • 31 decembrie
  • Crăciun
  • Post
  • Ramazan
  • Santa Lucia
  • Sf Gheorghe
  • Sf Nicolae
  • Sf Petru și Pavel
  • Sf Toader
  • Sf Vasile
  • Sărbători Pascale
  • ajunului Anului Nou