Cornuri machedonești

Ingrediente

Maia:

  • 500 ml de lapte 

  • 4 linguri de zahăr 

  • 1 linguriţă drojdie (cât o nucă) 

  • 2 linguri făină 

  • Se amestecă totul şi se lasă la crescut o jumătate de oră. 

Aluat: 

  • 3 ouă 

  • 2 gălbenuşuri pentru uns 

  • 3 ceşcuţe untură/ulei 

  • 1 kg făină 

  • 1 pachet unt/margarină 

Mod de preparare

  1. Se înmoaie untul, se amestecă cu făină, oule şi untura, se frământă apoi foarte bine cu maiaua, se lasă la dospit 2h într-un vas acoperit.  

  2. Coca se împarte în 5 părţi egale. Din fiecare bucată de aluat se întinde foaie. 

  3. Se taie foaia în 8 părţi.  

  4. Umplutura poate fi cu diverse, mai ales brânză, sau fără nimic. 

  5. Se unge o tavă cu untură/ulei. Se rulează fiecare bucată, se aşează în tavă.  

  6. Se ung cornurile cu gălbenuş şi se presară cu mac, chimen, susan, sare, brânză rasă. 

  7. Se pun în cuptor aproape 20 de minute, până se rumenesc 

You have no rights to post comments