1/2l lapte
8 ouă
200 g de unt
1 kg de făină
1 ½ cană de zahăr
2 plicuri de esență de vanilie
1 lămâie
1 linguriță sare
20 g drojdie proaspătă
Se amestecă drojdia cu 100ml lapte cald și puțină făină și se lasă într-un loc cald să crească.
Se cerne făina rămasă și peste ea se adaugă drojdia rămasă, restul de lapte cald, sare, lămâia, coajă de lămâie rasă, ouăle și esența de vanilie. Se toarnă apoi treptat untul topit.
Se amestecă totul cu mâinile până devine un aluat pufos, se presară făină deasupra și apoi se lasă într-un loc cald la dospit.
Se fac trei cercuri din aluat și se împletesc între ele astfel că centrul rămâne gol.
Se adaugă stafide date prin făină ca să nu cadă la fundaul aluatului.
Se unge pe deasupra cu ouă bătute, se presară zahăr și se coace la foc moderat în cuptor.
Deasupra se pot pune nuci pisate, alune sau migdale.
Când este gata se scoate din cuptor se lasă puțin și ia din tavă când încă este cald.