1-2 bucaţi de ştiucă (la 1,5 kg ştiuca)
1-2 oua
pătrunjel verde
pastă tomate
boia dulce sau ardei roşu
sare
piper
ulei
ceapă uscată
ştiuca curăţată de solzi se spală şi se crestează pe langă cap
desprindem cu degetele pielea de carne
unde sunt aripioarele se cresteză puţin cu cuţitul şi se continuă până ajungem la capăt unde taiem osul şi ramânem cu piele separat şi carnea cu os separat
tocăm carnea ştiucii şi o punem intr-un vas
adaugăm ceapa, ardeiul tocat, patrunjelul tocat mărunt, ouale, sarea şi piperul.
frământăm cu mâna ingredientele până se omogenizează
umplem pielea ştiucii cu umplutura astfel obţinută lăsăm câtţiva centimetri liberi la capăt şi o coasem
ştiuca nu trebuie umplută foarte tare sa nu se spargă in timpul coacerii
se pune ştiuca intr-o tavă unsă cu ulei şi putina apa şi se dă la cuptor pentru 45 minute, cat stă la cuptor o mai scoatem şi o stropim cu zeama din tavă.