În Grecia am mai întâlnit o reţetă apropiată de ce făcea mama, dhiples le spune. Mama mea a făcut prăjitura asta când eu aveam cel mult 9-10 ani, de atunci nu a mai făcut-o. Îţi trebuie destul de multă dexteritate a mâinii şi rapiditate şi răbdare.
Faci un aluat de tăiţei, într-un bol ai miere, în altul nucă şi aluatul de tăiţei îl întinzi foaie. Se taie cu aparatul de tăiţei, foaia fiind foarte bine întinsă, uleiul să fie foarte bine încins, se aruncă în ulei, se ia cu furculiţa, se înţeapă, dar foarte puţin şi după aceea, în timp ce se prăjeşte, tu rulezi cu furculiţa. Cu cealaltă furculiţă o ţii. Ea se face ca un cornet, numai că nu are gaură înăuntru, e foarte măruntă, cât grosimea furculiţei. Şi o scoţi de acolo, aşa fierbinte cum este o tăvăleşti în miere şi imediat în nucă."