Aluat:
apă călduță
30g sare
100ml de untdelemn (pentru uns tava)
350g untură (în prezent se folosește margarină)
600g faină
5 ml oțet
Umplutură:
1 kg spanac (sau praz, ștevie, urzici)
5 ouă
200 g lapte bătut
300g telemea de oaie
100ml untură (ulei)
Se cerne făina, se amestecă cu o lingură untură/margarină, oțet și sare. Adăugându-se treptat apa călduță se obține un aluat potrivit de tare care se lasă acoperit timp de 30-45 minute. După aceasta se împarte aluatul în 30 de bucăți și fiecare bucată se întinde foaie până ajunge de mărimea tăvii.
Pe un platou presărat cu făină se pune o foaie, se unge cu untură/margarină călduță. Peste ea se pune altă foaie care se unge tot așa. Se continuă în acest fel până se termină toate foile. Se pun la rece.
Se spală, fierbe, scurge și toacă verzitura. Untura/uleiul se încinge și în el se călește puțin verzitura ca să-și lase apa.
Se bat ouăle, se rade brânza.
După ce verzitura s-a răcit, se freacă cu brânză, ouă și lapte bătut. Se unge o tavă cu untură/matgarină. În paralel se aprinde cuptorul. Se scot foile de la rece.
Se așază o foaie pe tavă, peste ea se întinde umplutura; apoi se acoperă cu altă foaie, lipindu-se ușor marginile. Continuând așa cu fiecare foaie se umple tava cu pite și se lasă la copt, la foc potrivit, cca. 30 minute până se rumenesc.