Plăcintă armânească de brânzeturi (Pita armânească di ghiză)

Plăcintă armânească de brânzeturi (Pita armânească di ghiză)

Ingrediente

Aluat:

  • apă călduță

  • 30g sare

  • 100ml de untdelemn (pentru uns tava)

  • 350g untură (în prezent se folosește margarină)

  • 600g faină

  • 5 ml oțet

Umplutură:

  • 100g telemea oi

  • 150ml lapte

  • 1 kg carne tocată slabă de oaie/vită/porc

  • 4 ouă

  • 3 cepe

  • sare, piper, după gust

Mod de preparare aluat

  1. Se cerne făina, se amestecă cu o lingură untură/margarină, oțet și sare. Adăugându-se treptat apa călduță se obține un aluat potrivit de tare care se lasă acoperit timp de 30-45 minute. După aceasta se împarte aluatul în 30 de bucăți și fiecare bucată se întinde foaie până ajunge de mărimea tăvii.

  2. Pe un platou presărat cu făină se pune o foaie, se unge cu untură/margarină călduță. Peste ea se pune altă foaie care se unge tot așa. Se continuă în acest fel până se termină toate foile. Se pun la rece.

Mod de preparare

  1. Se călește ceapa cu carnea tocată și se lasă să se răcească. Se bat ouăle cu lapte, brânză, sare, piper, se amestecă carnea și apoi se umplu foile după același procedeu ca la pita di vearză.

You have no rights to post comments