Aluat:
apă călduță
30g sare
100ml de untdelemn (pentru uns tava)
350g untură (în prezent se folosește margarină)
600g faină
5 ml oțet
Umplutură:
100g telemea oi
150ml lapte
1 kg carne tocată slabă de oaie/vită/porc
4 ouă
3 cepe
sare, piper, după gust
Se cerne făina, se amestecă cu o lingură untură/margarină, oțet și sare. Adăugându-se treptat apa călduță se obține un aluat potrivit de tare care se lasă acoperit timp de 30-45 minute. După aceasta se împarte aluatul în 30 de bucăți și fiecare bucată se întinde foaie până ajunge de mărimea tăvii.
Pe un platou presărat cu făină se pune o foaie, se unge cu untură/margarină călduță. Peste ea se pune altă foaie care se unge tot așa. Se continuă în acest fel până se termină toate foile. Se pun la rece.
Se călește ceapa cu carnea tocată și se lasă să se răcească. Se bat ouăle cu lapte, brânză, sare, piper, se amestecă carnea și apoi se umplu foile după același procedeu ca la pita di vearză.