Aluat:
apă călduță
30g sare
100ml de untdelemn (pentru uns tava)
350g untură (în prezent se folosește margarină)
600g faină
5 ml oțet
Umplutură:
1,5kg dovleac
zahăr vanilat după dorință
150ml lapte
50g unt
Se cerne făina, se amestecă cu o lingură untură/margarină, oțet și sare. Adăugându-se treptat apa călduță se obține un aluat potrivit de tare care se lasă acoperit timp de 30-45 minute. După aceasta se împarte aluatul în 30 de bucăți și fiecare bucată se întinde foaie până ajunge de mărimea tăvii.
Pe un platou presărat cu făină se pune o foaie, se unge cu untură/margarină călduță. Peste ea se pune altă foaie care se unge tot așa. Se continuă în acest fel până se termină toate foile. Se pun la rece.
Se rade dovleacul, se înăbușă cu puțină apă clocotită și se fierbe în lapte până se înmoaie. Se freacă cu zahăr și unt, pe foc, până devine piure. Cu această compoziție se umple plăcinta.