Plăcinta cu carne (Geantak)

Ingrediente

Untitled-1

  • 2 ouă

  • 500 ml iaurt 

umplutura: 

  • 0,5 kg piept de pui tocat (sau carne de miel, sau de care vă place) 

  • 2 cepe tocate 

  • sare, piper 

  • o lingură mare de mentă uscată 

aluatul: 

  • 600 g faină 

  • 1 cub de drojdie 

  • sare

  • apa caldă

Mod de preparare

  1. carnea tocata se amesteca cu ceapă, sare, piper şi mentă uscată 

  2. se frământa un aluat din faină, drojdie şi apa caldă, după care se lasă la dospit până îşi dublează volumul 

  3. aluatul se rulează în suluri cam de 5 cm în diametru, apoi se taie rondele cam de 1 cm grosime  

  4. se pune o lingurița de carne în mijlocul fiecărei rondele, apoi se pliază pe diametru şi se lipește bine aluatul pe margini cu degetele 

  5. se aşează plăcintele rezultate într-o tavă unsă bine cu ulei, în picioare, să se sprijine una de alta, cu lipitura în sus 

  6. se bat 2 ouă şi se amesteca cu iaurtul după care se toarnă peste plăcintă şi se dă la cuptorul încins. 

You have no rights to post comments