2 ouă
500 ml iaurt
umplutura:
0,5 kg piept de pui tocat (sau carne de miel, sau de care vă place)
2 cepe tocate
sare, piper
o lingură mare de mentă uscată
aluatul:
600 g faină
1 cub de drojdie
sare
apa caldă
carnea tocata se amesteca cu ceapă, sare, piper şi mentă uscată
se frământa un aluat din faină, drojdie şi apa caldă, după care se lasă la dospit până îşi dublează volumul
aluatul se rulează în suluri cam de 5 cm în diametru, apoi se taie rondele cam de 1 cm grosime
se pune o lingurița de carne în mijlocul fiecărei rondele, apoi se pliază pe diametru şi se lipește bine aluatul pe margini cu degetele
se aşează plăcintele rezultate într-o tavă unsă bine cu ulei, în picioare, să se sprijine una de alta, cu lipitura în sus
se bat 2 ouă şi se amesteca cu iaurtul după care se toarnă peste plăcintă şi se dă la cuptorul încins.