Plăcintă cu pește

Ingrediente

Pentru aluat: 

  • 3 căni de făină

  • 1 cană de ulei 

  • 1 cană de apă minerală 

  • 1 ou 

  • 25 g de drojdie 

  • sare 

Pentru umplutură: 

  • 1,5 kg. de peşte ( crap, sânger, somn), peştele să fie proaspăt 

  • 2 cepe 

  • 2-3 felii de pâine 

  • 1 legătură de mărar 

  • 1 ou 

  • 200 ml ulei 

  • 1-2 linguri de bullion 

  • sare, piper 

Mod de preparare

  1. Amesteci într-un bol uleiul cu apă şi dizolvi drojdia, adaugi faina şi un praf de sare şi frămânţi aluatul până devine elastic, apoi îl laşi la dospit 30 de min.

  2. Peştele curăţat, spălat se da prin maşina de tocat de 2 ori, ceapă curăţată o tai mărunt şi o prăjești în ulei.

  3. După ce să rumenit puţin ceapă, se adaugă peştele tocat şi se dă focul la mic, se adăugă bulionul se mai lasă puţin la foc mic, apoi se ia de pe foc şi se dă la răcit. Se adăugă verdeaţă tocată mărunt, pâinea înmuiată în lapte, oul, se sărează şi se piperează.

  4. Aluatul se împarte în două se întind două foi, prima se aşază în tavă unsă cu ulei se adăugă compoziţia şi se pune a doua foaie peste compoziţie.

  5. Înainte de a băga plăcinta la cuptor o ungi cu oul bătut. Coci plăcintă la foc mediu timp de 40 de minute.

  6. Dacă vrei poţi face plăcintă şi de post (scoţi oul şi laptele) în zilele în care se mănâncă pește.

You have no rights to post comments