2 crapi potriviţi
4-5 roşii
4-5 ardei capia roşii
oţet, ulei
foi dafin, piper, cimbru şi busuioc
usturoi (mujdei)
peştele curătat, porţionat se frige pe grătar, alaturi de el roşiile şi ardeii
într-o cratiţaă se pune apa rece la fiert cu oţet (după gustul fiecaruia) şi sare, ulei, piper, foi dafin, cimbru şi busuioc.
după ce a dat un clocot se adaugş peştele, mujdeiul, roşiile şi ardeiul copt şi se lasă, două trei clocote, sa se pătrundă peştele.
se serveşte presărat cu parunjel şi însoţit de mămăliguță
Mujdei
Ingrediente: 2-3 căpăţâni de usturoi 1 cana de ulei oţet, sare
Mod de preparare: usturoiul curăţat şi zdrobit, se presară cu sare (1/2 linguriţaă ), se ia la frecat cu o lingura de lemn,adugând putin, cate putin, ulei apoi adaugăm oţet şi iar ulei şi frecăm, până devine o pasta.