Pentru aluat:
400- 450 ml apa călduţă
făină cât cuprinde
sare
Pentru umplutură:
1 kg carne tocata de oaie sau vită, după preferinţă
3- 4 cepe
sare
piper
mentă
apă călduţă
ulei pentru prăjit
Se frământă o cocă din apă călduţă, sare şi făina adăugată treptat, astfel încât să nu fie nici foarte moale, nici foarte vârtoasă, ci foarte elastică, să o putem întinde uşor. Aluatul se taie în fâşii lungi care apoi se împart în bucăţi mai mici cărora li se dau forma de biluţe (cât o nucă).
Se pregăteşte apoi compoziţia pentru umplut şuberekul. Ceapă se curăţă şi se taie mărunt.
Carnea tocată se pune într-un bol, se adaugă ceapa tocată, piper şi sare după gust şi se condimentează cu mentă.
Se amestecă totul foarte bine, iar pentru a putea amesteca mai bine compoziţia, dar şi pentru a putea fi întinsă mai uşor se adaugă apă caldă, asta în funcţie de cantitatea de carne.
Se întind acum foile: din fiecare biluţă se va face o foaie cât mai subţire cu putinţă, cu ajutorul unei vergele (oklau =denumire tătăreasca). Pe o jumătate din foaie se adaugă o lingură de compoziţie care se va întinde pe aceasta, iar cealaltă jumătate se va plia peste ea. Se apasă apoi cu degetele bine pe margini ca să le lipim, iar apoi decupam frumos cu ce avem la îndemână fiecare.
Se prăjesc şuberekurile în baie de ulei încins, pe fiecare parte până devin aurii. Se servesc calde, după preferinţe alături de un iaurt zdravăn sau de airan, compot sau murături.
Poftă bună = Bereketlı Bolsın